St. TheobaldusgildeGemaakt door:

Laatst bijgewerkt op :

2 mei 2018


Bas van Wieringen ere voorzitter Sint Theobaldusgilde


Op vrijdag 3 maart hield het Gilde haar jaarvergadering. Tijdens deze vergadering heeft Bas van Wieringen na 25 jaar voorzitter-/hoofdmanschap zijn functie overgedragen aan Willeke Boom.

Bas had al een paar keer aangegeven te willen stoppen als voorzitter. Maar zoals bij veel verenigingen liggen de bestuursleden niet voor het oprapen en is Bas als die tijd nog door gegaan. Na 25 jaar vond hij het echter mooi geweest.
Gelukkig hebben we een nieuwe kandidaat gevonden, Cindy Scholten. Zij heeft het secretariaat van Willeke Boom-Arts overgenomen, die op haar beurt voorzitter is geworden.

Voor al zijn vele activiteiten voor het Gilde en het realiseren van een aantal grote projecten (bouw nieuw gildehuis, nieuwe uniformen, organisatie Gildedag en nog veel meer is Bas benoemd tot ere voorzitter/hoofdman van het Theobaldusgilde. Deze benoeming werd met luid applaus beklonken!
Bas, bedankt voor je inzet!

Ook zijn er een aantal jubilarissen gehuldigd! Bij een aantal leden is het lidmaatschapsjaren aangepast. Vroeger kon je pas echt lid worden als je 18 was. Een aantal van de jubilarissen zijn al langer lid, omdat ze mee deden bij de muziek. Dit is dit jaar recht getrokken, waardoor ze hun jubileum hadden gemist.

Stefan Meijer vierde zijn 25 jarig jubileum. Hij is 34 jaar lid van het Gilde. Als jongen van 8 jaar is hij begonnen bij het slagwerk, ging daarna trompetles volgen en speelt nu al jaren trombone bij de Drumshowband.

Arie Cornelissen vierde zijn 40 jarig jubileum. Arie is vroeger begonnen op de klaroen. Vervolgens is Arie over over gestapt naar het slagwerk waar hij nu al jaren de grote trom bespeeld.

Peter Janssen vierde zijn 50 jarig jubileum. Peter is 54 jaar lid van het Gilde. Net als Arie is ook hij begonnen op de klaroen. In 1981 is hij over gestapt op de ventielinstrumenten en speelt sindsdien Tuba.

Geert Jacobs is 40 jaar lid van het Gilde. Geert is al jaren hoodvendelier (Vaandrig) en draagt deze taak ook met verve. Het liefste wat hij bij het Gilde doet is geweerschieten. Hij heeft hier dan ook al vele prijzen mee gewonnen. Het geweerschieten heeft lang op een laag pitje gestaan door allerlei strenge regels. Dit begint nu weer aan te rekken, waar Geert dan ook zijn bijdrage aan heeft geleverd.

Jan Jacobs is maar liefst 70 jaar lid van het Gilde. Dit is zeer bijzonder binnen onze vereniging, want zelfs het huishoudelijke reglement voorzag hier niet in. Jan probeert, ondanks zijn lichamelijke ongemakken en hoge leeftijd, toch nog regelmatig activiteiten van ons Gilde bij te wonen.
Wij zijn dan ook trots dat we zo’n bijzonder lid in onze vereniging mogen hebben. Jan is een gildebroeder in hart en nieren.
Alle jubilarissen gefeliciteerd met dit mooie jubileum!