St. TheobaldusgildeGemaakt door:

Laatst bijgewerkt op :

22-7-2022Oud-papier inzameling vanaf 15 januari 2022

Het Sint Theobaldusgilde staat al vanaf 1977 in weer en wind voor u klaar om u oud papier huis aan huis in te zamelen, maar door overmacht wordt het ons door derden niet meer mogelijk gemaakt om het papier nog huis aan huis op te halen.
Het Sint Theobaldusgilde zal nu op een andere manier voor u klaar staan zodat u toch u oud papier kunt afvoeren en het niet bij het restafval hoeft te doen.
Dit vraagt wel enige medewerking van u.

Het oud papier zal naar de locatie  “De oude Molen” (nabij de zendmast) gebracht moeten worden waar de gildeleden wederom voor u klaar zullen staan.
Om de toestroom van auto’s te beperken kunt u er ook voor kiezen om het papier van uw buren, ouders, of een slecht ter been zijnde persoon mee te nemen.
Voor het Sint Theobaldusgilde is dit een nieuwe manier van het inzamelen van het oud papier. Mocht het hier en daar nog niet soepel verlopen dan hopen wij op u begrip.
 
De eerste datums zijn als volgt
 
Week 02              15 januari
Week 04              29 januari
Week 06              12 februari
Week 08              26 februari
Week 10              12 maart
Week 12              26 maart
Week 14                9 april
Week 16              23 april
 
Er zullen gildeleden aanwezig zijn voor begeleiding
Aanbieden van papier op aanwijzing van de gildeleden
Papiercontainers worden opgesteld vanaf 09:00 uur tot 12:00 uur op de zaterdagen van de even weken.
Alleen papier/karton. Geen drinkpakken, hout ,glas, plastic, luiers of ander restmateriaal (Steekproefsgewijs zal er gecontroleerd worden op naleving hiervan)
Buiten openingstijden aanbieden van papier is niet toegestaan. Containers worden na de inzameling weer opgehaald.

Eerste keer papier 2.0 goed verlopen.


Het St. Theobaldusgilde Overloon heeft op 15 januari voor de eerste keer de papieractie gehad nieuwe stijl. Voorheen haalden ze het oud-papier op met kraakperswagens. Vanaf nu moeten de mensen het papier zelf brengen. De containers waren geplaatst op het parkeer terreintje aan De Oude Molen. Het gilde heeft er alles aan gedaan om het goed te laten verlopen. Dit is goed gelukt want er was een goede doorstroming,  geen lange rij auto’s, de wachttijd was er bijna niet, men was binnen 5 min weer weg. De 4 containers waren goed gevuld zodat deze 1 ste keer zeer geslaagd is.


Laatste keer papier ophalen in 2021.

Zo vandaag voor de laatste keer het oud papier opgehaald met de kraak-perswagens. Na ongeveer 45 jaar moeten we nood gedwongen stoppen met het ophalen van het oud-papier. Wij willen alle inwoners van Overloon bedanken voor hun bijdrage op welke wijze ook. Koffie die we bij slecht weer spontaan kregen aangeboden, chocolade repen die toevallig op een stapel papier lagen, bij heet weer de ijsjes die we kregen aangeboden en het papier in de wijk verzamelen bij gladde wegen.

Iedereen hartstikke bedankt.

Maar we stoppen niet met het oud-papier alleen zullen jullie wat meer werk moeten verrichten. Jullie mogen het oud-papier zelf komen brengen naar de containers die we op “De Oude Molen” plaatsen (zie foto). Dit doen we om de week en wel in de even weken, week 2,4,6,8 enz. De tijd moeten we nog ff bekijken. De datums komen nog in Ons Eigen Erf. Wij hebben het ongeveer 45 jaar opgehaald. Hopelijk blijven jullie ons verblijden met jullie oud-papier.

Nogmaals iedereen bedankt voor de prettige samenwerking.